Novetats

« Ves enrere

Guia per a garantir el dret a l'habitatge

Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

Guia per a garantir el dret a l'habitatge

Guia ciutadana amb la informació necessària per a conéixer de primera mà les mesures en matèria d'habitatge que s'estan duent a terme durant l'emergència generada per la pandèmia de la COVID-19.

 

 

 

El document s'actualitzarà d'acord amb la nova normativa que el puga modificar, tant estatal com autonòmica. Conté preguntes i respostes freqüents sobre les mesures extraordinàries per a protegir a la gent enfront de les possibles conseqüències socials i econòmiques de la crisi sanitària provocada pel coronavirus i aprovades tant per la Generalitat Valenciana com pel Govern d'Espanya relatives a lloguers, desnonaments, hipoteques, subministraments bàsics o aspectes referents als habitatges públics de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha).

 

En aquest apartat la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica posa a la seua disposició models diferents de sol·licituds perquè les persones inquilines i les deutores de préstecs hipotecaris puguen fer reclamacions o gestions relacionades amb la situació d'emergència provocada pe la COVID-19, amb la propietat del seu habitatge habitual o amb les entitats bancàries corresponents.

 

Aquestes sol·licituds hauran de ser presentades abans del 2 de juliol de 2020: (termini prorrogat pel Reial decret llei 16/2020, de 28 d'abril, de mesures processals i organitzatives per a fer front a la COVID-19 en l'àmbit de l'Administració de Justícia, publicat en el BOE el 29 d'abril, que amplia en 2 mesos -acabava el 2 de maig- el termini per a arribar a acords entre propietaris i arrendataris).

Sol.licitud de moratòria del pagament de la renda de lloguer a tenidor/a xicotet

 

Aquestes sol·licituds hauran de ser presentades abans del 2 de maig de 2020: