Habitatge rep 42 ofertes al concurs d'avantprojectes per a crear un edifici d'habitatges en lloguer al barri de Benissaudet a Alacant

24/11/2021

- La Vicepresidència Segona va licitar la redacció del projecte i la direcció d'obres d'aquest primer concurs d'avantprojectes
- El secretari autonòmic d'Habitatge mostra satisfacció davant de la gran resposta del sector davant d'un projecte basat en la innovació i la sostenibilitatLa Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha rebut 42 d'ofertes al concurs per a la redacció del projecte i la direcció d'obres d'un edifici de 80 habitatges protegits que es destinarà a lloguer assequible al barri de Benissaudet d'Alacant.

Es tracta del primer concurs d'avantprojectes dels quatre en què treballa la Conselleria per a dissenyar noves promocions d'habitatge públic destinades a lloguer en parcel·les d'EVha en diversos municipis de la Comunitat.

El secretari autonòmic d'Habitatge, Alejandro Aguilar, ha mostrat satisfacció davant de la gran resposta del sector. "Crec que és un projecte il·lusionant basat en la innovació i la sostenibilitat, que assenta les bases del sector del disseny arquitectònic cap a la necessària transició verda, i crec que així ho han percebut els professionals que s'han presentat al concurs".

De la mateixa manera, ha recordat la importància de la que serà la primera promoció d'habitatge públic a la ciutat d'Alacant en més d'una dècada, que proporcionarà 80 habitatges protegits en lloguer a uns preus assequibles.

La parcel·la de Benissaudet té una superfície de 3.409 metres quadrats, amb una capacitat aproximada de 80 habitatges. El planejament urbanístic planteja un edifici amb una tipologia d'edificació oberta configurada amb blocs de diferents altures de set plantes en la confluència dels carrers Vicente Aleixandre i Sant Pere Poveda.

Un jurat s'encarregarà de resoldre el concurs d'aquesta proposta pilot que pretén que es replique com a model habitacional tant en matèria d'innovació com de sostenibilitat. El pressupost de licitació era de 702.909 euros (IVA inclòs).

La Direcció General d'Habitatge i Regeneració Urbana i EVha impulsen la contractació pública per a la construcció de noves promocions amb l'objectiu prioritari d'ampliar el parc públic d'habitatge de la Generalitat i que aquest incorpore models habitacionals adequats a les noves demandes socials i ambientals.

Per això es fa una aposta clara perquè siguen habitatges amb models inclusius que integren l'equitat habitacional i de gènere i que siguen segurs, resilients i innovadors, amb propostes que incorporen mesures sostenibles i de millora de l'eficiència energètica.

En els concursos d'avantprojectes següents també es preveu la creació de 70 habitatges a Gandia i Elx, i 55 a Torrent. Aquestes iniciatives s'emmarquen en el Pla 2400 d'habitatge protegit públic 2021-2026, impulsat per la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, amb l'objectiu d'ajudar a garantir el dret a l'habitatge digne, reactivar el parc públic destinat al lloguer, la qual cosa també contribuirà a generar ocupació.