La Generalitat adjudica al setembre 41 habitatges públics a famílies vulnerables

08/10/2021
La Generalitat adjudica al setembre 41 habitatges públics a famílies vulnerables

- El vicepresident segon i conseller d'Habitatge afirma que garantir els drets socials bàsics implica reconéixer el dret a l'habitatge com a universal
- Nou immobles s'han destinat a propostes d'emergència d'ajuntamentsLa Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha adjudicat al setembre 41 habitatges públics de la Generalitat a famílies vulnerables.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha afirmat que el compromís del Consell és "facilitar un habitatge digne a les persones amb necessitat habitacional, que en molts casos es troben en risc de vulnerabilitat social".

Així mateix, ha recordat que "garantir els drets socials bàsics dins dels límits del nostre ecosistema implica reconéixer el dret a l'habitatge com a bàsic i universal".

Per aquest motiu està fent l'esforç la Vicepresidència Segona per a ampliar en gran manera el nombre dels habitatges del parc públic, a través de diversos mecanismes, per a destinar-los a lloguer social i donar resposta a la gran demanda d'habitatge que hi ha.

Dels 41 habitatges que es van adjudicar en el mes de setembre, en pertanyen 26 a la província de València (quatre a Carcaixent i Vallada; tres a Aldaia, Alzira, Gandia i Vilamarxant; dos a Alberic i Requena, i un a Canals i Paterna); 12 més s'han assignat a la província d'Alacant (cinc a Alacant, tres a Benidorm i Castalla i un a Dénia), i tres més a la província de Castelló, tots a Moncofa.

Illueca ha assegurat que en l'actualitat hi ha "una realitat social de risc i vulnerabilitat que és urgent transformar" i l'accés a un habitatge digne ajuda a fer front a aquest problema.

En aquest sentit cal destacar que nou dels habitatges assignats durant aquest mes han sigut per a atendre les urgències habitacionals proposades pels ajuntaments de Moncofa, Aldaia, Alzira i Paterna; tres per a víctimes de violència de gènere, i cinc a famílies amb algun membre amb diversitat funcional.

També s'han registrat cinc casos a Alacant de famílies que residien en un habitatge públic sense tindre títol i que, després d'estudiar el seu cas, es va comprovar que es podien acollir a la regularització, ja que complien els requisits perquè se'ls adjudicara un habitatge públic.

Abans de l'adjudicació de cada habitatge, la Conselleria fa un treball d'inspecció i reparació en aquells immobles que ho requerisquen perquè reunisquen les condicions d'habitabilitat. Mentrestant, s'inicia el procés d'adjudicació perquè, una vegada acabe la rehabilitació, la família puga accedir al pis tan prompte com siga possible.

Finalment, cal destacar que en aquest procés d'adjudicació tenen un paper fonamental els Serveis Socials municipals. Aquests serveis, junt amb la Unitat d'Adjudicació d'EVha, analitzen la situació de les persones sol·licitants de cada municipi per a donar una resposta a les situacions d'emergència.

Arxius relacionats