La Conselleria d'Habitatge licita les obres de rehabilitació i millora energètica d'elements comuns del grup Baladre II de Sagunt

14/09/2021

- L'actuació s'emmarca dins del Pla d'intervenció integral sostenible previst per la Generalitat
- El termini de presentació d'ofertes conclou el 15 d'octubreLa Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha licitat les obres de rehabilitació dels elements comuns dels edificis i d'urbanització del grup de promoció pública Baladre II de Sagunt, amb un pressupost de 2.579.271 euros (IVA inclòs). L'actuació també incidirà en la millora energètica del conjunt del grup.

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica està desenvolupant plans d'intervenció integral sostenible (PIINS) en diversos grups d'habitatge públic, que suposen l'execució d'obres de millora d'elements comuns i d'eficiència energètica.

En el cas de Baladre II, es tracta d'un grup format per cinc blocs d'edificació que alberguen 122 habitatges, on la propietat de la Generalitat és majoritària. S'hi accedeix a través de 14 portals i, a més, també compta amb 19 locals comercials.

Les actuacions previstes en la intervenció suposaran una millora de l'accessibilitat, l'eficiència energètica, les instal·lacions comunes, les condicions de seguretat dels habitants dels immobles i les condicions ambientals i d'imatge urbana de l'edificació.

Després de realitzar un estudi exhaustiu del conjunt d'edificis, s'ha determinat que la intervenció haurà d'incloure obres de millora de l'accessibilitat als edificis i de les zones comunes i eficiència energètica a través d'un sistema d'aïllament tèrmic en totes les façanes, així com la substitució de les fusteries d'alumini exteriors.

També es milloraran les condicions de seguretat amb la instal·lació d'un sistema de protecció contra incendis i enllumenat d'emergència. A més, es repararan els danys i els desperfectes en les estructures dels edificis i es duran a terme millores en els portals, amb la substitució de bústies i la reparació de revestiments. Tot això amb l'objecte d'unificar i potenciar la imatge urbana del conjunt, que fomente la cohesió social.

El termini per a la presentació d'ofertes conclou el pròxim 15 d'octubre, a les 14.00 hores. Poden obtindre informació de la licitació en la web consulteu ací, en Perfil del Contractant o en la plataforma de contractació estatal.