Turisme explica a destinacions i empreses l'Estratègia de sostenibilitat turística en destinació, que suposarà una injecció de 139 milions en tres anys

29/07/2021

- Colomer subratlla "la sintonia en els valors i els principis dels plans de sostenibilitat turística en destinació, que van de transformar i pensar on volem estar d'ací a 10 o 15 anys"
- Turisme ha habilitat informació en la web sobre els plans de sostenibilitat turística en destinacióTurisme Comunitat Valenciana ha organitzat un seminari web per a explicar a destinacions i empreses del sector turístic l'Estratègia de sostenibilitat turística en destinació impulsada pel Ministeri de Turisme, que suposarà una injecció de 139 milions d'euros per a invertir en plans de turisme en els pròxims tres anys.

El director general de Turisme, Herick Campos, ha obert la jornada informativa destacant "la presència de tots els agents turístics convidats, més de 200 participants", i ha recalcat la importància de donar a conéixer aquests plans a tot el sector, "perquè, encara que parteixen de les destinacions, s'estendran a tot el teixit turístic i empresarial".

Per la seua banda, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat en la jornada que "la coordinació entre administracions serà primordial" i ha subratllat "la sintonia d'aquestes línies amb els valors i els principis dels plans de sostenibilitat turística en destinació, que van de transformar, de parar-nos un poc i pensar on volem estar d'ací a 10 o 15 anys".

Colomer ha remarcat que "no es tracta de cobrir expedients, sinó d'analitzar i invertir per a reforçar el nostre posicionament", alhora que ha assenyalat que "aquest és el moment del pensament estratègic i les llums llargues, però també del regateig en curt per a pal·liar el patiment actual pels efectes de la COVID-19".
El responsable de Turisme ha destacat que, en l'Estratègia de sostenibilitat turística en destinació, "són importants les actuacions elegibles, que impliquen des de millora d'edificis per a ús turístic, transformació de recursos en producte, mobilitat sostenible, mètodes i protocols de seguretat, fins a tecnologia o restauració ambiental".

A més, ha apuntat que "venen anys en què hem de concentrar-nos i depositar el que hem anat aprenent per a assolir una gestió el més eficient possible".

Estratègia de sostenibilitat turística en destinació

L'Estratègia de sostenibilitat turística en destinació que va presentar ahir el Govern central en la Conferència Sectorial de Turisme suposarà una transferència de més de 139 milions d'euros a la Comunitat Valenciana en tres anys i, per mitjà d'un pla territorial de sostenibilitat turística en destinació extraordinària, posar en marxa plans locals i comarcals des d'entitats locals, provincials i autonòmiques amb la coordinació de les diputacions i Turisme Comunitat Valenciana.

El director general de Turisme, Herick Campos, ha explicat als tècnics de turisme de les destinacions turístiques, i els professionals del sector turístic de la Comunitat Valenciana inscrits en la jornada, les característiques d'aquesta estratègia.

Campos ha explicat que l'Estratègia de sostenibilitat turística en destinació té com a objectiu "donar suport a les destinacions en la transformació que estan fent cap a 'hubs', o pols d'innovació turística, i per a assolir més cohesió territorial".

A més, durant la jornada s'ha explicat que duran a terme accions en quatre eixos: transició verda i sostenible, millora de l'eficiència energètica, transformació digital i millora de la competitivitat.

Cal assenyalar que l'Estratègia de sostenibilitat turística en destinació es divideix en un programa de plans ordinaris i un altre de plans extraordinaris, que, a més, són compatibles.

El Programa de plans ordinaris engloba els plans de sostenibilitat turística en destinació, en què la Comunitat Valenciana ja compta amb quatre plans aprovats (Benidorm, Gandia, Peníscola i Altea).

El Programa de plans de sostenibilitat turística en destinació extraordinària engloba el Pla nacional i plans territorials de sostenibilitat turística en destinació, que, al seu torn, contenen actuacions de cohesió i plans de sostenibilitat turística locals.

Així mateix, durant el seminari web s'ha donat a conéixer el calendari de terminis per a la presentació dels plans en 2021. Així, el termini perquè les entitats locals presenten les respectives candidatures a aquesta primera convocatòria extraordinària de plans de sostenibilitat s'obri divendres que ve 30 de juliol i es mantindrà fins al 20 de setembre.

Cal assenyalar que s'han de presentar projectes amb propostes sòlides i solvents, centrades en destinacions i no en recursos. A més, ha destacat que "el territori d'actuació és molt important, ja que estan dirigits a recuperar i transformar el sector".

Turisme ha habilitat informació en la web institucional sobre els plans de sostenibilitat turística en destinació.

Més informació: consulteu ací.