La Conselleria de Vivienda y Arquitectura Bioclimática visita el Instituto Tecnológico AIDIMME

09/06/2021
La Conselleria de Vivienda y Arquitectura Bioclimática visita el Instituto Tecnológico AIDIMME

- La Conselleria aposta per línies de col·laboració que impulsen la transferència de coneixement i la seua aplicació a entorns reals
- Ambdues institucions comparteixen inquietuds i estratègies en la investigació aplicada en les àrees de fusta, construcció, sensòrica i intel·ligència artificialLa secretària autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto, i la directora general d'Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredona, han visitat l'Institut Tecnològic Metalmecànic, Moble, Fusta, Embalatge i Afins, AIDIMME.

Allí han estat acompanyades pel seu director, Mariano Juan Pérez Campos, pel president de la Xarxa d'Instituts Tecnològics REDIT, Fernando Saludes i pel president de la Federació Valenciana d'Empresaris de la Construcció, Francisco Zamora Català.

Durant la visita, la secretària autonòmica ha destacat la imprescindible aportació que des d'AIDIMME s'està realitzant al sector de la construcció des de diferents àmbits.

Així ha explicat que el repte al qual s'enfronta el sector de l'arquitectura per a avançar cap a un canvi de model, inajornable, en la línia dels objectius internacionals (ODS), el New Green Deal, "serà impossible si no va de la mà de la investigació i de l'aposta dels instituts tecnològics, com AIDIMME".

En aquesta línia, ha incidit en el paper que juguen aquests centres "com a catalitzadors de coneixement, com a centres d'avantguarda i, per tant, com a elements clau per a optimitzar recursos al llarg de la cadena de valor fomentant les bones pràctiques".

En la visita s'ha constatat que ambdues institucions comparteixen inquietuds i estratègies en la investigació aplicada en les àrees de fusta, construcció, sensòrica i intel·ligència artificial.

Per part seua, la directora general d'Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredona, ha destacat els importants avanços que AIDIMME està realitzant en matèria de construcció sostenible i economia circular.

Referent a això, ha remarcat l'aposta que s'està realitzant des de la Generalitat per a establir línies de col·laboració que impulsen la generació de coneixement, però especialment la seua transferència i aplicació a entorns reals.

Matarredona també ha explicat com els projectes pilot d'habitatge públic que impulsa la Conselleria ja reflecteixen la innovació que s'està generant en la Comunitat. Així mateix, ha manifestat que programes de subvenció específics, com el Pla Irta, per primera vegada enguany ha inclòs una línia d'ajudes per a la investigació aplicada, una cosa fonamental per a aconseguir una vertadera transició ecològica de l'entorn construït.

Durant el recorregut per les instal·lacions han pogut observar els treballs que s'estan duent a terme i comprovar alguns dels últims avanços que s'estan desenvolupant com a nous materials aïllants lignocel·lulòsics (de fusta o de fibres vegetals) a fi de millorar l'aïllament tèrmic i l'eficàcia energètica d'habitatges i edificis.

La visita s'emmarca en la ronda de contactes que des de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica està duent a terme pels instituts tecnològics de la Comunitat, centres de referència en l'àmbit mundial en els mercats nacionals i internacionals, per la seua contribució en activitats R+D+i, la seua aportació en l'àmbit del disseny i desenvolupament de productes i materials innovadors i sostenibles i en la investigació i promoció del coneixement dins de l'àmbit de l'arquitectura.

Arxius relacionats