T'interessa

Organismes

novetats

Rehabilitació i Innovació en arquitectura

Ves enrere Directrius per al desenvolupament d'un Model d'Informació d'Edificis Patrimonials

Directrius per al desenvolupament d'un Model d'Informació d'Edificis Patrimonials

Guia tècnica que proposa una metodologia per a l'auditoria energètica dels edificis històrics amb la finalitat de potenciar la seua millora energètica i ambiental en totes les seues fases de projecte.

Imatge obtinguda de l'interior de la publicació "METHODOLOGY FOR THE ENERGY
RENOVATION OF HERITAGE BUILDINGS USING BIM"

“Un element clau en la redacció d'un procés de millora energètica d'un edifici històric és la cerca de l'equilibri entre les intervencions i el context de l'edifici, valors historicoartístics, comportament passiu i ús d'energia” (Carbonara, 2017; Historic England, 2018)

Sota aquesta premissa el BEEP project llança una guia tècnica per a l'auditoria energètica dels edificis històrics amb la finalitat de potenciar la seua millora energètica i ambiental en totes les seues fases de vida.

Destaca la capacitat de les administracions públiques locals i autonòmiques d'apostar per dissenys i intervencions que impulsen la innovació energètica i la millora ambiental dels edificis públics històrics integrant les noves eines digitals per a aconseguir-ho.

El model HBIM permet integrar les dades geomètriques, de diagnòstic i ambientals de l'edifici històric, per a crear una documentació completa del seu estat actual. A més, el model permetrà assajar escenaris de renovació energètica compatibles amb les preexistències, podent conéixer així les intervencions més indicades per a millorar l'eficiència i el rendiment ambiental i energètic de l'edifici.

Informació addicional