La Generalitat i l'Ajuntament de Petrer inicien el procés d'adjudicació de set habitatges públics

07/04/2021
La Generalitat i l"Ajuntament de Petrer inicien el procés d"adjudicació de set habitatges públics

- El director general d'EVha es reuneix amb el regidor d'Urbanisme i la regidora d'Igualtat i Inclusió Social
- La Conselleria d'Habitatge treballa en la reparació d'un habitatge i en té cinc més en valoracióLa Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l'Ajuntament de Petrer han iniciat el procés d'adjudicació de set habitatges públics, que en breu es posaran a disposició de les veïnes i veïns d'aquesta localitat amb més necessitat habitacional.

Així s'ha acordat en la reunió que el director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, ha mantingut amb el regidor d'Urbanisme, Fernando Portillo, i la regidora d'Igualtat i Inclusió Social, Ana Tortosa.

Alberto Aznar ha informat que la Conselleria treballa en la reparació d'un habitatge i en té cinc més en valoració per a rehabilitar-los pròximament. L'objectiu és que una vegada estiguen en condicions dignes d'habitabilitat, es puguen cedir en lloguer social a les famílies corresponents.

Segons ha explicat el director general d'EVha, es tracta "d'un treball que es fa de manera conjunta amb els Serveis Socials municipals i que servirà per a donar una resposta millor als ciutadans, per a garantir d'aquesta manera la prevenció de les emergències habitacionals que es puguen donar a Petrer".

D'aquests set habitatges, la Generalitat n'ha adquirit cinc a través del dret del tanteig i retracte. Mitjançant aquesta fórmula, l'Administració adquireix habitatges que passen a formar part del parc públic i es destinaran a lloguer social.

En aquest sentit, Alberto Aznar ha explicat als edils els avantatges de subscriure un conveni entre la Conselleria i l'Ajuntament de Petrer, mitjançant el qual la Generalitat cedeix els drets d'adquisició preferent al municipi on s'ubique l'habitatge objecte de tanteig o retracte. Amb això es dona la possibilitat a les entitats locals d'ampliar el seu parc públic per a atendre les necessitats en matèria d'habitatge.

Durant els últims cinc anys, la Conselleria ha invertit 244.000 euros en actuacions de millora del parc públic a Petrer, destinades a la reparació de nou habitatges i atendre reclamacions de pisos i elements comuns.

Arxius relacionats