La Conselleria d'Habitatge acabarà en breu les obres de regeneració i millora d'espais comuns del grup Asunción Cruañes d'Almoradí

06/04/2021

- El director general d'EVha i el regidor d'Acció Social i Habitatge analitzen la situació de l'habitatge al municipi
- La Generalitat inverteix un total de 659.450 euros en la intervenció en aquest grup de 50 habitatgesLa Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), està ultimant les obres de regeneració i millora d'espais comuns que està executant en el grup Asunción Cruañes d'Almoradí.

Aquest ha sigut un dels temes tractats en la reunió que el director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, ha mantingut amb el regidor d'Acció Social i Habitatge, Alfons García.

Aquesta actuació s'emmarca dins dels plans d'intervenció integral sostenible (PIINS) que la Generalitat està desenvolupant per a dignificar els grups d'habitatge públic de la Comunitat, entre els quals es troba el d'Almoradí, on ha invertit un total de 659.450 euros.

El director general d'EVha ha recalcat que, en els últims cinc anys, la Generalitat ha invertit més d'un milió d'euros en diverses actuacions en el grup d'habitatge públic d'Almoradí. "Un esforç que es tradueix en la reparació d'11 habitatges, l'atenció de reclamacions dels residents i les obres de regeneració que estem acabant, que crearan uns espais comuns agradables que milloren considerablement la qualitat de vida de les seues veïnes i veïns".

En la reunió també s'ha comentat que els tècnics d'EVha tenen en valoració tres habitatges més, que es repararan i es posaran a la disposició de les famílies que més ho necessiten tan ràpidament com siga possible.

Les principals obres que s'han dut a terme en el PIINS s'han centrat en la reparació de baixants, façanes i cobertes; la renovació de la xarxa de sanejament; la col·locació de lluminàries LED en zones comunes; la millora de les condicions de seguretat (sistema de protecció contra incendis, enllumenat d'emergència i extintors); la substitució de fusteries exteriors, i la millora de l'accessibilitat amb l'execució d'una plataforma en la part posterior de l'edifici.

Pel que fa als espais lliures, s'ha dut a terme la renovació de la imatge urbana mitjançant la reordenació i l'increment de les zones verdes i la substitució del mobiliari urbà.

En la reunió també s'han tractat tres possibles propostes d'adjudicació d'habitatges que ha sol·licitat l'Ajuntament per a atendre emergències habitacionals.