La Generalitat ultima les obres de millora d'elements comuns i regeneració del grup d'habitatge públic Les Modernistes de Monòver

05/04/2021
La Generalitat ultima les obres de millora d"elements comuns i regeneració del grup d"habitatge públic Les Modernistes de Monòver

- La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge inverteix 347.000 euros en l'actuació
- Els treballs se centren en l'adequació d'instal·lacions, millores en l'accessibilitat i adequació d'espais públicsLa Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), està ultimant les obres de rehabilitació d'elements comuns i regeneració d'espais lliures del grup d'habitatge públic Les Modernistes de Monòver, la qual cosa ha suposat una inversió de 347.000 euros.

Una de les línies estratègiques de la Generalitat en matèria d'habitatge és la posada en marxa de plans d'intervenció integral sostenible (PIINS) en determinats grups d'habitatge públic, com aquest de Monòver. Aquests plans combinen la reparació i millora d'elements comuns dels edificis amb accions socials que la Conselleria desenvolupa de manera conjunta amb els serveis socials municipals.

La posada en marxa d'aquests PIINS en diversos grups d'habitatge públic de la Comunitat permetrà en els pròxims anys rehabilitar l'entorn de més de 1.600 habitatges del parc públic.

Les obres realitzades a Monòver se centren principalment en la reparació de façanes, forjat sanitari, xarxa de sanejament; eliminació de plaques solars en desús de la coberta i impermeabilització; col·locació de lluminàries LED a les zones comunes i millora de les condicions de seguretat amb la instal·lació d'un sistema de protecció contra incendis, enllumenat d'emergència i extintors.

També s'han desenvolupat millores de les condicions d'accessibilitat mitjançant la construcció de rampes i reparació dels portals. Respecte als espais exteriors, s'han reurbanitzat i millorat les condicions de jardineria, pavimentació i mobiliari urbà.

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge liderada per Rubén Martínez Dalmau està desenvolupant una política activa amb l'objecte d'ampliar i millorar les condicions del parc públic d'habitatge que satisfacen les necessitats bàsiques de les persones que hi resideixen, fent especial insistència en els col·lectius que viuen en situació de vulnerabilitat social.

El director general d'EVha, Alberto Aznar, ha assegurat que la rehabilitació i la regeneració urbana dels grups d'habitatge públic són una prioritat per al Consell i s'han de convertir en el vector del nou model econòmic de la Comunitat.

Arxius relacionats