La Generalitat i l'Ajuntament d'Alacant acorden mesures d'intervenció social per a millorar els barris d'habitatge públic

18/02/2021
La Generalitat i l"Ajuntament d"Alacant acorden mesures d"intervenció social per a millorar els barris d"habitatge públic

- El director general i la subdirectora d'Intervenció Social d'EVha es reuneixen amb el regidor de Presidència, Innovació i Coordinació de Projectes
- Un equip multidisciplinari de deu professionals atendrà els grups Mare de Déu del Carme, Miguel Hernández, Lorenzo Carbonell i Llomes de GarbinetLa Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l'Ajuntament d'Alacant han acordat mesures d'intervenció social per a millorar els barris d'habitatge públic que la Generalitat gestiona a la ciutat.

Així s'ha decidit en la reunió de treball que el director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, ha mantingut amb el regidor de Presidència, Innovació i Coordinació de Projectes d'Alacant, Antonio Peral. També hi han participat la subdirectora d'Intervenció Social d'EVha, Helena Ferrando, la cap del Pla d'inclusió social municipal, Silvia Ramírez, i la cap del Programa d'inclusió, María López Colmena.

Fa dues setmanes, la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través d'EVha, va traure a licitació el Servei de Mediació Comunitària i Administració per a millorar la vida dels residents de 22 grups d'habitatge públic, entre els quals es troben quatre de la ciutat d'Alacant: barri Mare de Déu del Carme, Miguel Hernández, Lorenzo Carbonell i Llomes de Garbinet.

Segons ha explicat el director general d'EVha, l'objectiu d'aquest servei és "aconseguir la cohesió social dels barris a través d'un ampli acompanyament a les comunitats de veïns, perquè assolisquen un nivell d'autoorganització que els permeta gestionar i resoldre els seus propis conflictes i assolir una sostenibilitat social i econòmica".

Tot això forma part d'una estratègia de regeneració urbana en els grups d'habitatge de la Generalitat la finalitat dels quals és desenvolupar una actuació integral en entorns en què es registren situacions d'exclusió social o factors de risc associats.

El regidor de Presidència ha mostrat la seua satisfacció per aquest nou servei que la Generalitat implantarà a Alacant i s'ha compromés a col·laborar en tot el que és necessari per a obtindre els millors resultats.

Funcions

Aquest servei de mediació ja està en marxa en alguns grups d'habitatge públic i ara s'estendrà a altres, entre els quals s'inclouen els quatre d'Alacant. En aquest cas, estarà format per un equip multidisciplinari de deu persones compost per treballadors socials, mediadors, responsables d'ajuda domiciliària i conserges.

Entre les funcions estarà la creació d'un fòrum col·laboratiu en què es consensue un model d'intervenció comunitària i es comptarà amb la participació de veïns, recursos socials i associacions de la zona. Es valorarà la situació social de les famílies; es gestionarà la comptabilitat de les comunitats, el control d'accessos a les zones comunes; es comprovarà setmanalment el manteniment dels elements comuns per a evitar el desordre, o el mal ús, i es farà un seguiment del programa de regularització de subministraments.

De la mateixa manera, destaca l'atenció personalitzada que tindran els adjudicataris d'habitatge públic, perquè tinguen un bon nivell d'integració en el grup.

Alberto Aznar ha destacat l'esforç del Consell per millorar la situació del parc públic d'habitatge a la ciutat d'Alacant, on en els últims cinc anys s'han invertit més de 8,1 milions d'euros, entre reparació d'habitatges, elements comuns i desenvolupament d'àrees de regeneració i renovació urbana (ARRU). Cal sumar-hi els més de tres milions d'euros pressupostats enguany per a l'ARRU al barri del Carme i els 1,3 per a la primera fase de l'ARRU de Miguel Hernández.

Arxius relacionats