La Conselleria d'Habitatge i l'Ajuntament de Vilamarxant treballen en la reparació i l'adjudicació de quatre habitatges de lloguer assequible al municipi

21/01/2021
La Conselleria d"Habitatge i l"Ajuntament de Vilamarxant treballen en la reparació i l"adjudicació de quatre habitatges de lloguer assequible al m...

- El director general d'EVha es reuneix amb l'alcalde i la regidora de Benestar Social


La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha mantingut una trobada amb l'Ajuntament de Vilamarxant en la qual han analitzat la situació i les necessitats del municipi en matèria d'habitatge.

La Conselleria, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), gestiona a Vilamarxant un total de 55 habitatges, dels quals 45 pertanyen a una promoció d'apartaments tutelats per a persones majors, que també disposa d'un centre de dia.

El director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, ha anunciat a l'alcalde de Vilamarxant, Héctor Troyano, i a la regidora de Benestar Social, Elena Cortell, que s'ha iniciat el procés d'adjudicació d'un habitatge que es trobe en reparació.

Pel que fa als habitatges per a majors, estan tots ocupats, excepte tres, que estan en valoració per a intervindre-hi pròximament i adjudicar-los després. Donada la vulnerabilitat d'aquest col·lectiu, fa tres anys ja es van abaixar els lloguers d'aquesta promoció un 15 %. Amb aquesta baixada, la mitjana mensual de renda és d'uns 135 euros.

En els últims cinc anys, la Conselleria ha invertit 136.000 euros en actuacions de millora d'habitatge a Vilamarxant, amb un total de 16 habitatges reparats, més l'atenció de reclamacions. A més, recentment s'han iniciat dues actuacions de reparació d'elements comuns de la promoció de 45 habitatges i en el centre de dia.

Alberto Aznar ha explicat als representants municipals que una de les opcions existents per a ampliar el parc públic d'habitatge és el dret de tanteig i retracte, que permet als ajuntaments adquirir habitatges per a atendre les necessitats de la localitat.

Els habitatges adquirits per l'Administració local es qualifiquen de protecció oficial amb caràcter permanent, per la qual cosa s'incorporaran al parc públic municipal, per a assegurar, així, el compliment de la funció social de l'habitatge. A la Comunitat ja són quatre els ajuntaments que han signat un conveni amb la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per a posar en marxa el dret de tanteig i retracte.

Finalment, el director general d'EVha ha destacat la importància d'aquest tipus de reunions amb els representants municipals per a conéixer de primera mà les necessitats dels pobles i ciutats de la Comunitat, a fi d'intentar donar una solució tan efectiva i ràpida com siga possible.