Martínez Dalmau destaca la inversió d'1,7 milions d'euros de la Conselleria d'Habitatge al barri Juan XXIII d'Alacant

21/01/2021
Martínez Dalmau destaca la inversió d"1,7 milions d"euros de la Conselleria d"Habitatge al barri Juan XXIII d"Alacant

- El vicepresident i conseller d'Habitatge visita la finalització de les obres de rehabilitació del grup
- La tercera fase, que acaba de concloure, afecta 62 habitatges i un local, amb un cost total de 771.000.000 eurosEl vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha destacat la inversió d'1,7 milions de la Generalitat en actuacions de millora en matèria d'habitatge a Ciudad Elegida - Juan XXIII d'Alacant.

Així ho ha comentat en la visita que ha fet després de la finalització de les obres de la tercera fase del projecte de rehabilitació a Juan XXIII. Amb aquesta es conclouen els treballs previstos en el complex residencial. Durant la visita ha estat acompanyat pel director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio.

"Pràcticament estem parlant de 15 anys d'espera per a veure la finalització de les obres de Juan XXIII, que beneficien 250 famílies", ha comentat Martínez Dalmau, que ha destacat el gran treball que s'ha dut a terme per a regenerar aquest barri d'Alacant. "En aquests moments tan difícils haver finalitzat aquestes obres que milloraran la vida de tantes persones és una gran satisfacció".

El vicepresident segon ha assegurat que en els últims anys s'ha donat la "gran espenta" per a finalitzar els treballs en un dels projectes més significatius de rehabilitació realitzat al grup Juan XXIII.

Es tracta d'unes obres que s'han dut a terme en tres fases i que afecten 250 habitatges i 5 locals, amb un cost total de 3.266.777 euros. La inversió realitzada per la Conselleria d'Habitatge ha sigut d'un total d'1.766.777 euros, la qual cosa suposa el 57 % de les aportacions, ja que es tracta d'unes obres que han comptat amb la participació de l'Ajuntament d'Alacant, amb un 19 %, i dels veïns i veïnes, amb un 23,54 %.

Martínez Dalmau ha assegurat que Juan XIII és un "exemple que demostra que quan les administracions públiques col·laboren i treballen de la mà, les coses poden eixir bé".

Una vegada finalitzades les obres de les fases 1 i 2, en 2020 començaven els treballs de la fase 3, que ha afectat 62 habitatges (de quatre blocs) i un local. El cost total d'aquesta fase ha sigut de 771.000.000 d'euros, dels quals 400.000 euros corresponen a la Vicepresidència Segona.

El projecte de rehabilitació de Ciudad Elegida - Juan XXIII s'ha desenvolupat en tres grans línies d'actuació. La primera s'ha centrat en la conservació dels edificis, dirigida a la reparació de les afeccions estructurals derivades de l'aluminosi. La segona línia s'ha dirigit a millorar la qualitat i sostenibilitat, centrant-se en temes de consum d'aigua i d'aïllaments en cobertes i façanes.

Finalment, la tercera ha consistit a dotar els habitatges de més accessibilitat, amb la renovació dels accessos i les voreres de comunicació entre els edificis i respecte a l'exterior.

Martínez Dalmau ha assegurat que Alacant és una de les ciutats de la Comunitat on el Consell més està invertint en matèria d'habitatge. En aquests moments, s'estan mobilitzant projectes per valor de 25,5 milions d'euros, destinats a la millora de grups d'habitatge públic, com als barris Mare de Déu del Carme i Miguel Hernández, o a la compra d'habitatges per tanteig i retracte per a ampliar el parc públic de la Generalitat.

Arxius relacionats